Menu świąteczne 2022 |
gramatura |
cena |
Przystawki |
|
|
Półmisek jajek faszerowanych (z majonezem i szczypiorkiem, z tuńczykiem, z pieczoną czerwoną papryką) |
półmisek 15 połówek |
30,00 zł |
Śledzie w oleju z cebulką |
pojemnik 250 g |
20,00 zł |
Roladki z wędzonego łososia z serkiem ziołowym |
półmisek 5 porcji |
50,00 zł |
Roladki schabowe po warszawsku |
półmisek 5 porcji |
50,00 zł |
Pasztet wieprzowo-drobiowy (wieprzowina, indyk, kaczka) |
foremka ok. 900 g |
35,00 zł |
Sałatka tradycyjna warzywna |
miseczka 1 kg |
45,00 zł |
Sałatka makaronowa z tuńczykiem, papryką i szparagami |
miseczka 1 kg |
50,00 zł |
Sałatka śledziowa z marynowaną gruszką, selerem naciowym i czerwoną cebulą |
miseczka 1 kg |
45,00 zł |
|
|
|
Dania gorące do podgrzania |
|
|
Zupy |
|
|
Żurek wielkanocny na białej kiełbasie z wędzonką i ziemniakami |
1 litr |
45,00 zł |
Rosół domowy z makaronem, marchewką i natką pietruszki |
1 litr + 200 g |
45,00 zł |
Krem z białych warzyw z grzankami i podsmażanym boczkiem |
1 litr + 200 g |
45,00 zł |
Krem z pieczonych pomidorów z grzankami razowymi |
1 litr + 200 g |
45,00 zł |
Dania gorące |
|
|
Bigos świąteczny z kiełbasą jałowcową |
1 kg |
35,00 zł |
Wolno pieczone żeberka z grillowanymi pieczarkami i cebulą (min. 4 porcje) |
ok. 300 g/porcja |
25,00 zł |
Grillowane polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów z podsmażanymi buraczkami (min. 4 porcje) |
ok. 300 g/porcja |
27,00 zł |
Kaczka confit z karmelizowanymi jabłkami i podsmażanymi buraczkami (min. 4 porcje) |
ok. 300 g/porcja |
27,00 zł |
Panierowane fileciki z piersi kurczaka z surówką colesław (min. 4 porcje) |
ok. 300 g/porcja |
25,00 zł |
|
|
|
Słodkości |
|
|
Mazurek kajmakowy z bakaliami i czekoladą |
ok.1,2 kg |
55,00 zł |
Mazurek czekoladowy z orzechami i pudrem malinowym |
ok.1,2 kg |
55,00 zł |
Tort bezowy z krem owocowym, sosem z czarnej porzeczki i owocami (średnica ok. 25 cm) |
ok. 1 kg |
85,00 zł |
Minimalne zamówienia to 150,- zł. Potrawy są dostarczane na zastawie jednorazowej. Koszt dostawy jest ustalany indywidualnie. Zamówienia przyjmujemy do 10 kwietnia. Dostawa jest realizowana 16 kwietnia do godz. 14:00