Menu świąteczne 2023 |
gramatura |
cena |
Przystawki |
|
|
Półmisek jajek faszerowanych (z majonezem i szczypiorkiem, z tuńczykiem, z pieczoną czerwoną papryką) |
półmisek 15 połówek |
35,00 zł |
Tatar z wędzonego łososia z cebulką i koperkiem |
półmisek 5 porcji (10szt.) |
70,00 zł |
Roladki z wędzonego łososia z serkiem ziołowym |
półmisek 5 porcji (10szt.) |
70,00 zł |
Roladki schabowe po warszawsku |
półmisek 5 porcji (10szt.) |
70,00 zł |
Pasztet wieprzowo - drobiowy (wieprzowina, indyk, kaczka) |
foremka ok. 800 g |
40,00 zł |
Wolno pieczone plastry schabu karkowego z sosem tatarskim |
półmisek ok. 500 g |
60,00 zł |
Sałatka tradycyjna warzywna |
miseczka 500 g |
30,00 zł |
Sałatka śledziowa z marynowaną gruszką, selerem naciowym i czerwoną cebulą |
miseczka 500 g |
35,00 zł |
|
|
|
Dania gorące do podgrzania |
|
|
Zupy |
|
|
Żurek wielkanocny na białej kiełbasie z wędzonką i ziemniakami |
1 litr |
45,00 zł |
Krem z pieczonych pomidorów z grzankami razowymi |
1 litr + 200 g |
40,00 zł |
|
|
|
Dania gorące |
|
|
Bigos świąteczny z kiełbasą jałowcową |
1 kg |
40,00 zł |
Pieczone w boczku polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów z podsmażanymi buraczkami (min. 4 porcje) |
ok. 300 g/porcja |
30,00 zł |
Kaczka confit z karmelizowanymi jabłkami i podsmażanymi buraczkami (min. 4 porcje) |
ok. 300 g/porcja |
35,00 zł |
Staropolskie zrazy wieprzowe w sosie z palonego masła z warzywami (min. 4 porcje) |
ok. 300 g/porcja |
30,00 zł |
|
|
|
Słodkości |
|
|
Tort bezowy z krem owocowym, sosem z czarnej porzeczki i owocami |
ok. 0,9 kg |
80,00 zł |
Tort bezowy z krem owocowym, sosem z czarnej porzeczki i owocami |
ok. 1,8 kg |
130,00 zł |
Minimalne zamówienia 200,00 zł. Potrawy są dostarczane na zastawie jednorazowej. Koszt dostawy jest ustalany indywidualnie.
Zamówienia przyjmujemy do 1 kwietnia. Dostawa jest realizowana 8 kwietnia w godz. 10:00 - 14:00