Menu świąteczne 2024 |
gramatura |
cena |
Przystawki |
|
|
Półmisek jajek faszerowanych (z majonezem i szczypiorkiem, z pieczarkami, z łososiem wędzonym na gorąco) |
półmisek 15 połówek |
35,00 zł |
Tatar z wędzonego łososia z cebulką i koperkiem |
półmisek 5 porcji (10szt.) |
70,00 zł |
Łosoś norweski na placuszkach ziemniaczanych z serkiem ziołowym |
półmisek 5 porcji (10szt.) |
70,00 zł |
Roladki schabowe po warszawsku |
półmisek 5 porcji (10szt.) |
70,00 zł |
Pasztet wieprzowo-drobiowy (wieprzowina, indyk, kaczka) |
foremka ok. 800 g |
40,00 zł |
Wolno pieczone plastry schabu karkowego z sosem tatarskim |
półmisek ok. 500 g |
60,00 zł |
Sałatka tradycyjna warzywna |
miseczka 500 g |
30,00 zł |
Sałatka śledziowa z marynowaną gruszką, selerem naciowym i czerwoną cebulą |
miseczka 500 g |
35,00 zł |
Tymbaliki z kurczaka z jajkiem przepiórczym |
półmisek 5 porcji (10szt.) |
70,00 zł |
|
|
|
Dania gorące do podgrzania |
|
|
Zupy |
|
|
Żurek wielkanocny na białej kiełbasie z wędzonką i ziemniakami |
1 litr |
45,00 zł |
Krem z białych warzyw z chrzanem i chipsem z boczku |
1 litr + 100 g |
40,00 zł |
|
|
|
Dania gorące |
|
|
Bigos świąteczny z kiełbasą jałowcową |
1 kg |
40,00 zł |
Pieczone w boczku polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów z podsmażanymi buraczkami (min. 4 porcje) |
ok. 300 g/porcja |
30,00 zł |
Kaczka confit z karmelizowanymi jabłkami i podsmażanymi buraczkami (min. 4 porcje) |
ok. 300 g/porcja |
35,00 zł |
Zrazy wieprzowe z boczkiem, cebulą w sosie własnym z pieczarkami (min. 4 porcje) |
ok. 300 g/porcja |
30,00 zł |
|
|
|
Słodkości |
|
|
Tort bezowy z krem owocowym, sosem z czarnej porzeczki i owocami |
ok. 0,9 kg |
80,00 zł |
Tort bezowy z krem owocowym, sosem z czarnej porzeczki i owocami |
ok. 1,8 kg |
130,00 zł |
Minimalne zamówienia to 200,00 zł. Koszt dostawy jest ustalany indywidualnie.
Zamówienia przyjmujemy do 22 marca. Dostawa jest realizowana 30 marca w godz. 10:00 - 14:00