Napisz do nas beza@bezacatering.pl 

Zupy

Aromatyczne, smaczne, zawsze z najwyższej jakości produktów, cieszą oko i podniebienie.

W naszym menu:

Barszcz czerwony z pasztecikiem lub uszkami
Bulion z naleśnikowymi kluseczkami

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem/uszkami
  • Bulion z naleśnikowymi kluseczkami
  • Chłodnik litewski z jajkiem
  • Krem brokułowy z grzankami razowymi
  • Krem z pieczonych pomidorów z kluseczkami
  • Krem szparagowy z krewetkami
  • Krem ziemniaczany z kolendrą i pieczonym boczkiem
  • Krem z białych warzyw z grzankami i pietruszką
  • Krem z cukinii z grzankami i świeżą bazylią
  • Krem z dyni z mleczkiem kokosowym i prażonymi pestkami
  • Krem z zielonego groszku z boczkiem
  • Meksykańska zupa z kurczakiem, kukurydzą i papryką
  • Rosół wiejski z kluseczkami
  • Staropolska zupa cebulowa z grzanką serową
  • Żurek na wędzonce z białą kiełbasą i ziemniakami
  • Zupa z leśnych grzybów z łazankami

Przekąski gorące

Na szybko i na ciepło. Pachnące grzyby, pyszny camembert pieczony z pomidorami.

Oraz:

Camembert pieczony z suszonymi pomidorami, czosnkiem i świeżą bazylią

  • Camembert pieczony z suszonymi pomidorami, czosnkiem i świeżą bazylią
  • Camembert panierowany z żurawiną
  • Grillowane grzanki z masłem czosnkowym, camembertem, oliwkami, suszonymi pomidorami i rukolą
  • Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i zieloną pietruszką
  • Kurczak „Tandori” z sezamem i sosem indyjskim
  • Kotleciki z indyka z pieczarkami zapiekane w boczku
  • Mini burgery wołowe ze świeżymi warzywami i sosem coctailowym
  • Naleśniki z pieczarkami, cebulą i Mozzarellą
  • Panierowane fileciki z kurczaka
  • Parówki w cieście francuskim z żółtym serem i ziołami
  • Pieczarki faszerowane warzywami, zapiekane z Mozzarellą
  • Skrzydełka na ostro w sosie barbecue
  • Śliwki w boczku

Dania z drobiu

Polski naturalny, zdrowy drób. Kaczka, kurczak, indyk. Smak i aromat.

Proponujemy:

Kaczka confit z karmelizowanymi jabłkami
Roladki z indyka w boczku,faszerowane pieczarkami

Dania z indyka
  • Panierowane sznycle z indyka
  • Pieczony indyk w sosie z leśnych grzybów
  • Pulpeciki z indyka faszerowane suszonymi pomidorami, pieczarkami w sosie śmietanowym
  • Roladki z indyka pieczone w boczku, faszerowane pieczarkami i cebulą
  • Roladki z indyka pieczone w boczku, faszerowane szpinakiem, suszonymi pomidorami i Mozzarellą
Dania z kaczki
  • Części kaczki confit z karmelizowanymi jabłkami
  • Pierś kaczki pieczona w majeranku, czosnku z sosem żurawinowym
Dania z kurczaka
  • Grillowana pierś kurczaka w sosie pomidorowym ze świeżymi ziołami
  • Kotlet de Volaille
  • Kurczak w curry i mango
  • Kurczak w indyjskich przyprawach i sosie pomidorowym (Butter chicken)
  • Panierowane fileciki z kurczaka
  • Pieczony filet z kurczaka w sosie pieczarkowym
  • Pieczone skrzydełka na ostro
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, czerwoną cebulą i fetą
  • Polędwiczki z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i cebulą
  • Szaszłyki z kurczakiem, ananasem i cytryną

Dania z wieprzowiny

Wieprzowina tylko z polskiej wsi. Zdrowa i smaczna. Polecamy dla każdego.

W menu:

Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie z leśnych grzybów
Wolno pieczony schab karkowy w ziołach i piwie

  • Grillowana polędwiczka wieprzowa  w sosie z leśnych grzybów
  • Gulasz wieprzowo-drobiowy z warzywami i świeżymi ziołami
  • Klopsiki w sosie śmietanowym z koperkiem
  • Klopsiki w sosie z leśnych grzybów
  • Kotlet schabowy
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej z szałwią zawijane w boczek
  • Polędwiczki wieprzowe pieczone w boczku ze świeżymi ziołami
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z oliwkami i suszonymi pomidorami
  • Schab pieczony z czosnkiem i majerankiem
  • Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, boczku, papryki i cebuli
  • Wolno pieczony schab karkowy w ziołach i piwie
  • Wolno pieczone żeberka w sosie z palonego masła
  • Wolno pieczone żeberka w ziołach w sosie barbecue

Dania z wołowiny

Smaczna, świeża Polska wołowina. Nasza specjalność, musisz spróbować.

Proponujemy:

Kotleciki z mielonego mięsa wołowego w sosie miętowym
Staropolskie zrazy wołowe zawijane z ogórkiem i boczkiem w sosie z leśnych grzybów

  • Burgery wołowe z warzywami
  • Francuski gulasz wołowy z pieczarkami i czerwonym winem
  • Staropolskie zrazy wołowe zawijane z ogórkiem i boczkiem w sosie z leśnych grzybów
  • Strogonow
  • Sztuka mięs w sosie chrzanowym
  • Wołowina duszona w piwie ze świeżymi ziołami

Dania z cielęciny i jagnięciny

Wysokiej jakości cielęcina, smaczna i aromatyczna. Uczta dla smakosza.

Nasze propozycje:

Kotleciki cielęce z kardamonem i warzywami
Kotleciki jagnięce w sosie z suszonych pomidorów

  • Kotleciki cielęce z kardamonem i warzywami
  • Zrazy cielęce z Mozzarellą
  • Kotleciki jagnięce w sosie z suszonych pomidorów
  • Kotleciki jagnięce pieczone w ziołach z sosem rozmarynowym

Dania z ryb

Zdrowe, zawsze świeże z produktów najwyższej jakości dania rybne.

Nasze menu:

Dorada zapiekana z jarzynami
Filet z łososia smażony na maśle koperkowym

  • Dorsz pieczony w sosie śmietanowym z cebulą, ogórkiem kiszonym i rozmarynem
  • Karp smażony na maśle
  • Kotleciki z ryb morskich z czerwoną cebulą w sosie koperkowym
  • Miruna panierowana w sosie curry
  • Roladki z soli i boczku w sosie maślano-cytrynowym
  • Filet z łososia smażony na maśle czosnkowym
  • Łosoś pieczony w pomidorach z cytryną i rozmarynem

Dania z mleka i mąki

Tradycyjne, polskie dania mączne. Pierogi własnej roboty. Nutka włoska makarony.

Polecamy:

Lasagne ze szpinakiem i serem pleśniowym
Pierogi z mięsem i skwarkami

  • Lasagne ze szpinakiem, serem pleśniowy zapiekana pod Mozzarellą
  • Lasagne z grillowanymi warzywami i sosem pomidorowym
  • Lasagne z mięsem wieprzowo-drobiowym, warzywami i sosem pomidorowym
  • Naleśniki z pieczarkami i cebulą
  • Naleśniki ze szpinakiem
  • Pierogi z mięsem wieprzowo-wołowym i skwarkami
  • Pierogi ruskie z podsmażaną cebulką
  • Pierogi ze szpinakiem z sosem serowym
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Pierogi z kaszą perłową, wędzonym boczkiem i zieloną pietruszką
  • Pierogi z kaszą gryczaną, wędzonym boczkiem i zieloną pietruszką
  • Pierogi z pieczoną kaczką, indykiem i sosem rozmarynowym
  • Penne w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami, kurczakiem, cebulą i parmezanem
  • Penne w sosie śmietanowym z pieczarkami, cebulą, suszonymi pomidorami, rukolą, parmezanem i świeżą bazylią
  • Spaghetti carbonara z parmezanem i świeżą bazylią
  • Spaghetti z mięsnymi klopsikami w sosie pomidorowym z bazylią i parmezanem
  • Tagiatelle z leśnymi grzybami, zieloną pietruszką i parmezanem

Dania z warzyw

Zdrowe zielone, bogate w witaminy. Z pysznymi dodatkami.

Proponujrmy:

Piramidki warzywne zapiekane z Mozzarellą
Brokuły zapiekane z anchois i żółtym serem

  • Bigos na wędzonce ze swojską kiełbasą
  • Brokuły zapiekane z serem pleśniowym
  • Brukselka duszona w śmietanie
  • Buraczki karmelizowane w miodzie
  • Cukinia faszerowana pomidorkami cherry ze świeżą bazylią i Mozzarellą
  • Grillowane warzywa z włoskimi ziołami
  • Mix nadziewanych warzyw (cukinia, pomidory, cebula) zapieczone z parmezanem
  • Musaka z cukinią, bakłażanami i bazylią
  • Pieczona papryka faszerowana ryżem i mięsem
  • Pieczone pomidory faszerowane warzywami
  • Pieczona sałata rzymska z ziołami
  • Piramidki warzywne zapiekane pod Mozzarellą
  • Warzywa z wody z płatkami parmezanu i świeżą bazylią
  • Zapiekanka z fasolki szparagowej

Dodatki

Do mięs, ryb, warzyw. Pyszne dodatki.

W menu:

Kasza pęczak z sosem pieczarkowym
Kopytka z bekonem i zieloną pietruszką

  • Kasza gryczana z pieczarkami i cebulą
  • Kasza perłowa z podsmażaną cebulką, boczkiem i pietruszką
  • Kopytka
  • Puree ziemniaczane
  • Pęczak z sosem pieczarkowym
  • Ryż jaśminowy
  • Ryż podsmażany z ziołami
  • Ryż z kolorową papryką i groszkiem
  • Ziemniaki z wody z koperkiem i masłem
  • Ziemniaki zapiekane z ziołami